The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Tuesday 20 June 2017

Na de exclusieve voorpremière van de The Promise


 1. Op 14 juni 2017 organiseerden Janna Khatschatrian, Stichting Menua en Aram Yilan de voorpremière van de Amerikaanse historische drama, The Promise. Deze film gaat over de Armeense Genocide van 1915 en is geregisseerd door Terry George.

 2. Dit was een bijzondere avond omdat de geinteresseerden in de gelegenheid werden gesteld om de film, vòòr de Nederlandse première van 15 juni, te bekijken. De film werd ook bijgewoond door prominente gasten. De organisatoren waren vereerd om Sinan Can (journalist, programmamaker), Ara Halici (acteur), Umit Ugur Ungor (geschiedkundige), Anthonie Holslag (schrijver, docent), Anne Turan (Aramese Federatie), Dirk Roodzant (docent) en Hayr Surp Aren Shaheenian (Armeens Apostolische Kerk) te mogen ontvangen.

 3. Het doel van de organisatoren was om de tragische historische gebeurtenissen van 1915 onder de aandacht te brengen. De film bracht dan ook zeer emotionele gevoelens teweeg; iedereen was ontroerd.

 4. Na afloop werden de filmbezoekers uitgenodigd om de film na te bespreken onder genot van een hapje en een drankje in het Grolsch Cine Café. Tevens werden de gasten in de gelegenheid gesteld om hun bevindingen te delen door middel van korte interviews.

 5. Achtergrond informatie over de film:
  The Promise is geheel onafhankelijk gefinancierd door wijlen Kirk Kerkorian. Hij stichtte Survival Pictures met als doel om bewustzijn te creëren over de Armeense Genocide. Hij wilde een episch liefdesverhaal gelijk aan Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago, en Casablanca.

 6. Synopsis:
  Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen de briljante medicijnenstudent Michael, de mooie Ana en haar vriend; de Amerikaanse journalist Chris. In hun vlucht voor onrust en gevaar tussen de volkeren in hun land is liefde de enige houvast en vinden ze steun bij elkaar.

                        .
  Na de exclusieve voorpremière van de The Promise, was Niderlandakan Oragir aanwezig om de eerste reacties van de kijkers op te nemen. Onder andere journalist Sinan Can, de genocide-onderzoeker Anthonie Holslag en geestelijke Hayr Surp Aren Shahinyan, vertellen hun mening over de film en de relevantie voor de Armeense gemeenschap.
  The Promise is een dramafilm die zich afspeelt in het Ottomaanse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gaat over de driehoeksverhouding tussen de Amerikaanse jounalist Chris Myer, de geneeskunde student Micheal Poghosyan en artieste Ana Khesarian. Terwijl de twee mannen liefdesrivalen worden, besluit de Ottomaanse overheid om zich in de oorlog bij Duitse Keizerrijk aan te sluiten. Als een gevolg worden de Armeniërs in het land op grote schaal gearresteerd en vermoord.

No comments:

Post a Comment