The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Monday 16 March 2020

Հատուկ միջոցառումներ Նիդերլանդներում

 Опубликовано Hay Azian18 ч.
ՇՏԱՊ (NL) 15-03-2020


Նիդերլանդներում վաղվանից բոլոր ուսումնական հաստատությունները, սննդի օբեկտները փակ են լինելու: Հոգ է տարվելու այն երեխաներին, որոնց ծնողներն աշխատում են կենսապահովման, առաջնային սպասարկման հիմնարկներում (հրշեջ ծառայություն, առողջապահություն, ոստիկանություն և այլ):
Կիրակի երեկոյան Hart van Nederland-ը կթողարկի արտահերթ հեռարձակում, որն ամբողջովին նվիրված կլինի կորոնայի ճգնաժամին: Մի քանի փորձագետներ ներկա կլինեն ստուդիայում, որպեսզի հնարավորինս շատ պատասխանեն հեռուստադիտողների հարցերին: Հաղորդումն այսօր`22.30
Երկուշաբթի երեկոյան էլ (վաղը) ժ.7: 00-ին վարչապետ Ռութեն հանդես կգա հեռուստատեսությամբ՝ կորոնա վիրուսի մասին: Նա կքննարկի իրավիճակը, ձեռնարկվող միջոցառումների անհրաժեշտությունը և առաջիկա ամիսներին հնարավոր հետագա զարգացումները:
(NL) Alle scholen, horecagelegenheden en sportclubs blijven gesloten vanwege de coronacrisis dat melden verschillende Haagse bronnen. Het zijn de nieuwste maatregelen van de overheid om het coronavirus tegen te gaan.
De ministers Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Bruins voor Medische Zorg geven om 17.30 uur een persverklaring over verdere maatregelen wegens de verspreiding van het coronavirus. Het persmoment volgt op overleg over onder meer de noodzaak van sluiten van scholen.
https://www.hartvannederland.nl/


Zondagavond komt Hart van Nederland met een extra lange uitzending die volledig in het teken zal staan van de coronacrisis. In de studio zullen meerdere deskundigen aanwezig zijn die zoveel mogelijk kijkersvragen gaan beantwoorden.
Naast het laatste nieuws over het coronavirus bespreken Mirella van Markus en Marlayne Sahupala de situatie in Nederland met experts en betrokkenen in de studio. Onderstaande gasten zijn aanwezig in de studio. Zij gaan per thema (gezondheidszorg, onderwijs, horeca, reisbranche, en entertainment) vragen beantwoorden die jullie, de kijker, hebben ingestuurd.
Marion Koopmans, viroloog bij het Erasmus MC
Frank Oostdam, directeur van de ANVR
Petra van Haren van de Algemene vereniging van schoolleiders
Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland
Horecaondernemer Kees Lankhaar
Entertainmentdeskundige Albert Verlinde
Minister-president Mark Rutte spreekt maandagavond het land toe tijdens een speciale toespraak op televisie.
Het tv-moment is om 19:00 uur. Rutte spreekt het land toe over het coronavirus. Hij zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende maanden.
De tv-toespraak wordt uitgezonden door NPO en RTL

No comments:

Post a Comment