The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Wednesday 17 November 2021

FAON: Federation of Armenian Organisations in The Netherlands-ը ուղերձ է հղել Նիդերլանդների իշխանություններին

 FAON: Federation of Armenian Organisations in The Netherlands-ը ուղերձ է հղել Նիդերլանդների իշխանություններին


FAON-ը ուղերձ է հղել Նիդերլանդների իշխանություններին
Հոլանդահայ կազմակերպությունների ֆեդերացիան (FAON) դիմել է Նիդերլանդների խորհրդարանին` գործուն քայլեր ձեռնարկելու Ադրբեջանի վարած վերջին մեկ տարվա ոչ կոնստրուկտիվ քաղաքականության համար։ Հիշեցվել ու կարևորվել են, որ  Կովկասյան պատերազմը չի ավարտվել, Հայ ռազմագերիները դեռ պահվում են Ադրբեջանում, արդյունավետ միջոցներ են անհրաժեշտ Ադրբեջանին կանգնեցնելու համար։ FAON-ը հիշեցնում է, որ համաձայն այս տարվա սկզբին պատգամավոր Voordewind-ի ներկայացրած և խորհրդարանի կողմից միաձայն ընդունված բանաձևի, Նիդերլանդների նոր կառավարությունը պետք է ճանաչի Հայոց ցեղասպանությունը։

PERSBERICHT

FAON aan Tweede Kamer voor begroting Buitenlandse Zaken:

 

• Armeniërs: Oorlog Kaukasus is niet afgelopen

• Armeense krijgsgevangenen nog altijd vast in Azerbeidzjan

• Effectieve maatregelen nodig om Azerbeidzjan te stoppen

• Armeense genocide: Reminder motie Voordewind erkenning door regering


Haag, 16 november 2021 – De Federatie Armeense Organisaties Nederland (FAON) heeft in een brief aan de Tweede Kamer een beroep gedaan op de Tweede Kamer om zich bij de begrotingsbehandeling Buitenlandse Zaken op 17 en 18 november, hard te maken voor Armenië, dat meer dan een jaar nog altijd onder vuur ligt.
De situatie in de Kaukasus lijkt vergeten door andere problemen in de wereld, zoals migrantencrisis, corona enz. Maar intussen gaat Azerbeidzjan ongestoord door, houdt een jaar na de oorlog nog altijd krijgsgevangenen vast en voert aanvallen langs en over de grens met Armenië uit, met vrijwel dagelijks doden en gewonden. Het lijkt erop dat het Westen opnieuw wegkijkt.
De FAON dringt er op aan dat Nederland en de EU een duidelijk signaal afgeven aan Azerbeidzjan, zoals het opschorten van de besprekingen in het kader van het EU Oostelijk Partnerschap met Azerbeidzjan. In Luxemburg is al een motie in die zin aangenomen.
De besprekingen over het Oostelijk Partnerschap staat in december in Brussel op de agenda.
Ook herinnert de FAON in de brief aan de alom verwachte erkenning door de nieuwe regering van de Armeense genocide, waartoe de vrijwel unanieme motie Voordewind eerder dit jaar heeft opgeroepen. Hierover heeft FAON eerder zich tot de informateur gewend (zie bijlage bij brief aan TK).
Bijgevoegd: Brief aan Tweede Kamer met bijlage brief informateur inzake erkenning Armeense genocide.

No comments:

Post a Comment