The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Friday 11 May 2018

Նիդերլանդահայ ուսանողները շրջագայել են Մալթայում

ՈՒտրեխտում գործող ԳԼԱՁՈՐ հայ ուսանողական կազմակերպության մի խումբ եղել է Մալթայում և անմոռաց մի քանի օր են անցկացրել: Նաև Նիդերլանդական օրագիրի ջանքերով ուսանողները կարողացան կապ հաստատել և հանդիպել Մալթայի հայ համայնքի խորհրդի նախագահ (Вера Бояджян (Vera Boyajyan)Վերա Բոյաջյանի հետ:
ՈՒսանողներն իրենց տպավորությունների մասին ֆեյսբուքյան էջում լուսանկարների հետ ամենօրյա գրառումներ են կատարել:

Na een lange reis zijn we in Malta aangekomen!
In een ruim appartment met zelfs ‘s nachts een mooi uitzicht zijn we rond 4 uur gaan slapen.
Met dat zelfde uitzicht werden we weer wakker en gaan we onderweg naar de Blue Grotto, lunchen in de havenstad Marsaxlokk en door naar Valetta voor het avondeten en een leuke avond!
Dag 1:

Direct gingen we naar de Blue Grotto, met prachtig helder blauw water in het zuiden van Malta.
Onze namiddag brachten we door in Marsaxlokk, waar wij ook gedineerd hebben.
Na zonsondergang hebben we Valetta verkend, om weer een beetje op tijd terug te keren naar ons appartement. Morgen vroeg op voor onze excursie naar de Blue Lagoon...
Groetjes van Malta
Gladzor Maltagroep
Dag 2:
Na een lange busreis kwamen we aan bij het pittoreske Popeye village; een stad welke is gebouwd als filmset en hier achtergelaten. Ook hier genoten we van de mooie uitzichten welke je overal ziet.
Hierna zijn we per veerboot naar het kleine eilandje Comino gegaan. Op dit eiland is de beruchte Blue Lagoon. Zelfs in de buurt van het eiland is het water al helder en intens blauw, maar bij de Blue Lagoon is het water en de omgeving ondenkelijk mooi. Na een tijdje zonnen en zwemmen zijn we doorgegaan naar het kleine oude stadje Mgar, voor een diner in een sfeervol Maltees restaurant.
De rest van de avond brachten we door in het appartement.
Morgen naar het derde eiland; Gozo!
GroetjesGladzor vanaf Malta

Dag 3:
Toen onze taxichauffeur ons vertelde dat de boot naar Gozo niet ging vanwege een bommelding, en hij ons een bootrit van zijn vriend aanbood, wilden we hem eerst niet geloven (het zou niet de eerste slechte poging tot oplichterij zijn).
Echter was er inderdaad een bommelding. Gelukkig was het alternatief een snelle speedboot, en konden we toch de rest van de dag op Gozo doorbrengen. Gozo is een eiland vol oude stadjes, gebouwen en mooie stranden, elk waarvan we hebben genoten.
Na de lange terugrit hebben we nog even rondgehangen in het appartement, waarna we tot in de vroege uurtjes een proefje hebben genomen van het Maltese nachtleven (met de hoop dat we fris genoeg zijn voor een bezoek aan de Armeense gemeenschap de volgende ochtend).

Dag 4:
Na een lange nacht is een delegatie van ons onderweg gegaan om kennis te maken met de Armeense gemeenschap in Malta. De rest hield een vrije ochtend.
We werden met veel blijdschap ontvangen en er zal in de komende Arax iets te lezen zijn over de Armenïers in Malta.
Na de lunch gingen we gezamenlijk naar Mdina, een prachtig oud stadsfort, met de mooie oude buitenwijk Rabat.
In een kelder van een Maltees restaurant hebben we voor de laatste keer in Malta gedineerd.
De rest van de nacht hebben we in het appartement en in de stad doorgebracht, weer tot in de laatste uurtjes, alvast klaar en ingepakt voor onze vlucht de volgende ochtend.

No comments:

Post a Comment