The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Thursday 18 February 2021

Եվրամիության «SOLIDARITY» նախագիծ՝ «Հոլանդերեն ոչ հոլանդացիների համար»

 


Նիդերլանդահայ «Լուսավոր Ապագա» ՀԿ կամավորները տեղեկացնում են տարբեր ազգություններ ունեցող երեխաների համար օրերս Նիդերլանդների Ամսթելվեյն քաղաքում իրականացրած հոլանդերեն լեզվի զարգմացման մանկական ուսումնական առաջին հավաքի մասին։ Նպատակն է երեխաներին ոչ-ֆորմալ ուսուցման միջոցով սովորեցնել հոլանդերեն։

Նախագիծը կտևի մեկ տարի։ Այն իրականացվում է Եվրամիության հովանու ներքո: Այս նախագծի շրջանակներում «Լուսավոր Ապագա» ՀԿ կամավորները համագործակցում են Ամսթելվեյնի տեղական կազմակերպություններից մեկի՝ Buurtkamer Keizer Karelpark հետ։

Ընկերության կամավորները գրում են.

«Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste workshop "Nederlands Voor Niet-Nederlanders" erop zitten. Ons eerste thema was "Mijn lichaam". Vanaf het begin van 2021 hebben de vrijwilligers ontzettend hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de workshops. De dag zelf was een groot succes.

De kinderen hebben spelenderwijs en via theater kennisgemaakt met de woorden van de lichaamsdelen aan de buitenkant van het lichaam. Toen hebben ze samen hun lichaam overgetrokken op papier op ware grote. Dit zorgde voor veel plezier. 


Daarna was het tijd om meer over de binnenkant van je lichaam te leren en de functies van de organen. De kinderen hebben samen met de vrijwilligers longen gemaakt, geluisterd naar hun hart en geleerd welke organen er waar in ons lichaam zitten. Deze organen hebben ze op hun eigen getekende lichaam geplakt. Er werd veel geleerd en ervaren. De activiteiten zorgen voor hele mooie en enthousiasts reacties bij de kinderen. 

De workshop was in het Nederlands en de kinderen leerden veel thema woorden. Alle kinderen kregen een “doe-boek” gemaakt door de vrijwilligers van het project mee naar huis. Dit gaf de kinderen en hun ouders extra ruimte om thuis verschillende Nederlandse leeractiviteiten over het onderwerp te ervaren en in te oefenen. 

De vrijwilligers vonden het een fantastische ervaring om mee te maken en te doen. Ze zijn ontzettend gemotiveerd en kijken vol enthousiasme uit naar de volgende workshop dag».



No comments:

Post a Comment