The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր

The Netherlands Diary/Նիդ.օրագիր
The Netherlands Diary

Friday 19 February 2021

"Langdurige betrokkenheid is wat Armenië momenteel nodig heeft

«Birthright Armenia»-ն 21-ից 32 տարեկան բոլոր անձանց համար հնարավորություն է ստեղծել որպես կամավոր կամ փորձնակ աշխատել Հայաստանի Հանրապետությունում: Միջոցառման նպատակներից է նաև ՀՀ իր հասակակիցների հետ գործուն կապերի ստեղծումը, հայկական կենցաղի, մշակույթի հետ շփումը... «Birthright Armenia»-հայաստանյան գրասենյակի տնօրեն Սևան Կաբակյանը կամավորների հետ շփման արդյունքում եզրակացնում է, որ ծրագրի շրջանակներում Հայաստանի հետ շփումը կարող է հնարավորություններ ստեղծել երկրում ունենալ ներազդեցություն անվտանգության և տնտեսական ոլորտներում: Մասնակցելով «Birthright Armenia»-ի ծրագրին՝ դուք ստեղծում եք ցանց, որը հետագայում կարող եք օգտագործել` Հայաստանում ձեր նախագերն իրականացնելու համար: «Birthright»-ն իր շրջանավարտներին աջակցում է  դրանում և ապահովում հիմնավոր հարթակ: 


"Langdurige betrokkenheid is wat Armenië momenteel nodig heeft"

Voor alle jongvolwassenen tussen de 21 en 32 jaar is er de mogelijkheid om vrijwilligerswerk/stage te doen via Birthright Armenia om Armenië te verkennen en er verbinding mee te maken. Door een verbinding met Armenië te maken, openen veel opties zich voor de toekomst om impact te maken in het land, iets wat Sevan Kabakian van veel vrijwilligers hoort. Sevan is Country Director van Birthright Armenia en in dit interview vertelt hij over de organisatie en de behoefte van individuen om actie te ondernemen om zich in te zetten voor de veiligheid en het welzijn van het land.

Talrijke opties
Birthright Armenia biedt talloze mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen op verschillende gebieden, zoals onderwijs, marketing, toerisme, gezondheidszorg en nog veel meer! “Voordat je in Armenië aankomt, gaan wij op basis van je interesses en ervaringen een geschikte werkplek kiezen. Onze medewerkers hebben veel ervaring met het vinden van de beste opties voor elke deelnemer ” geeft Sevan aan. Veel deelnemers werken op twee verschillende plaatsen en ook is er de flexibiliteit om bij te sturen als de werkplek toch niet helemaal past. Maak je geen zorgen over wat voor werk je gaat doen, want er is zoveel te doen".

Raak geïnspireerd en deel je kennis
Vrijwilligerswerk en vakantie in Armenië zijn twee heel verschillende dingen. "Als je samenwerkt met de buurtbewoners en bij een gastgezin logeert, leer je Armenië op een hele andere manier kennen, omdat je ziet hoe het dagelijks leven eruit ziet". Met de excursies die worden georganiseerd ga je ook naar plekken waar toeristen zelden komen. De tip van Sevan is daarom om geen verwachtingen te hebben en je onder te dompelen in de activiteiten en bezigheden van de lokale bevolking om zo het leven van Armeniërs in Armenië echt te leren kennen. In deze tijden is het vooral belangrijk om echt met het land bezig te zijn.

Kosten, een investering op lange termijn
Vrijwilligerswerk op lange termijn kan moeilijk zijn omdat het kosten met zich meebrengt. Birthright Armenia biedt de vrijwilligers een vergoeding van 50% van de gemiddelde prijs van het vliegticket bij een verblijf van minimaal 9 weken in Armenië. Bij meer dan 14 weken is de vergoeding 100%. Bovendien kunnen vrijwilligers bij een gastgezin overnachten en het Birthright Armenia dekt doorgaans de kosten van levensonderhoud bij hen.

Netwerken
Naast het ontmoeten van mensen met wie je hechte vriendschappen zult opbouwen, bouw je ook een netwerk op. “Nadat je vrijwilligerswerk hebt gedaan en je bent een van onze alumni, heb je al een netwerk opgebouwd in Armenië dat je later kunt gebruiken om een ​​project in Armenië te starten. Birthright ondersteunt alumni om dit te doen en biedt een netwerkplatform voor de rest van je leven” aldus Sevan. Dus waar wacht je op? Bezoek de website voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Armenië: https://www.birthrightarmenia.org/en
Op de website kun je ook zien wie in aanmerking komt voor vrijwilligerswerk in Armenië.

Talin Yakob

Dit artikel is geschreven in het kader van het EU-project “Solidarity corps”. Wil jij ook schrijven voor Niderlandakan Oragir? Stuur dan een berichtje en wordt ook vrijwilliger!


No comments:

Post a Comment